Museu de l’Aigua

Es tracta d’un edifici singular propietat del Comú d’Escaldes-Engordany amb el que es vol rellançar la part alta de la parròquia. L’equipament es planteja com “la capsa de regal” de tota un zona, que conté bona part de “sorpreses” tant lúdiques com culturals vinculades a l’aigua i a la Vall del Madriu.

[youtube width=”600″ height=”486″]http://youtu.be/51Sk3P15S7o[/youtube]


UNA OBRA SINGULAR

Per nosaltres el procés constructiu ha estat un repte per  la complexitat en l’emplaçament,  la singularitat dels materials utilitzats i per la confluència d’una altra obra exterior paral·lela. La necessitat de no interrompre la circulació durant el dia ens va obligar a fer treballs nocturns.

La singularitat de l’obra ha posat a prova tant la professionalitat del nostre equip humà de Pidasa Serveis com la  dels col·laboradors de l’obra per aconseguir els resultats esperats.

Aquesta obra marca un punt d’inflexió en la trajectòria de la nostra empresa, consolidada des de fa anys en l’obra privada, i que en els darrers anys ha sumat esforços per poder oferir la mateixa capacitat professional en obra pública. Aspectes com l’encaix de l’estructura de l’edifici amb la roca, la coberta plana i inclinada, la complexitat en el muntatge dels vidres de tancaments de façanes, per la qual s’ha hagut de fer un exhaustiu treball previ en les seves medicions i posterior en el seu muntatge, aconseguint amb tots els medis humans i mecànics ha estat un gran repte.

Un procés també, molt curiós i meticulós, ha estat el sistema de bombeig per fer pujar l’aigua des de la cota del riu fins a la zona de la cascada que es la part clau i característica de tot l’edifici. En general, tots els materials utilitzats en aquest projecte, han necessitat un procés lent i de detall per obtenir l’efecte global de tot el projecte però, el més important, és que s’han respectat els terminis establerts i pactats que és un dels aspectes a resultar en l’execució del projecte com a més rellevant.